tiistai 4. joulukuuta 2012

huomenna meen, huomenna teen

Edellisessä asunnossa pidin yöpöydällä ironista postikorttia, joka julisti puolihuolimattomasti elämänasennettani:


"Toimin parhaiten paineen alla", vakuutan itselleni samalla kun istun läpi yön pänttäämässä seuraavan päivän kokeisiin. Aikatauluhan on ollut tiedossa vasta kolmisen kuukautta. Sama pätee oikeastaan kaikkeen: kotitöihin, juhlien järjestämiseen, laskujen maksamiseen, roskien viemiseen. Kaikki tulee aina tehtyä viimetinkaan tai oikeastaan vielä vähän sen jälkeen.

Kuinkakohan hyviä numeroita saisin, jos edes joskus aloittaisin kokeisiin valmistautumisen aikaisemmin, kuin edellisenä iltana? Tai jos kerrankin nukkuisin kunnon yöunet ennen koetta? Toipuisivatko vieraat koskaan yllätyksestä, jos juhliin saapuessa kaikki olisikin valmista? Usein nimittäin ensimmäisenä saapunut päätyy keittiöön pilkkomaan salaattia ja toisena tullut viimeistelee emännän meikkiä. Hiuksia en ole koskaan kerennyt omiin juhliini laittamaan- viime kesänä kaasoillessa tein vielä hätänutturaa vieraiden jo saavuttua. Maksamillani muistutusmaksuilla ja perintätoimistojen palkkiolla olisin varmaan jo aika lähellä unelmaa Mulberryn Alexasta.

Toisaalta kaiken huomiseen jättäminen ja asioiden viime tingassa hoitaminen toimii muistutusmaksuja lukuunottamatta keskihyvin- en edes muista, milloin olisin viimeksi kärsinyt stressisstä.

Kirjoittaja aikoo viettää seuraavan vuorokauden nenä kiinni ruotsinkirjassa, mutta harkitsee maksavansa joulukuun laskut ennen lopullista eräpäivää.




4 kommenttia:

  1. Aivan ihana tämä sun uus banneri! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja keksin muuten noi bloglovin gadgetit yms..ens kerral laitetaan sullekki :)

      Poista
  2. musta on vaan ihanaa, et osaa ottaa chillisti ! itse välillä oon hyvinkin aikaansaava, mutta sitä tapahtuu yleensä kun oon täyteen buukattu - pakko hoitaa asiat ajallaan. nyt kun Tukholmassa ja kotiin palattua oon voinut ottaa iisimmin, niin kyllä kaikki hommat ovat jääneet roikkumaan. mutta milloinpa elämästä voisi nauttia liikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep Hanna, kuulostaa tutulta - nyt vaan on ehkä viime aikoina menty vähän turhan löysin rantein, mutta kait ne ranteet tuosta kohta taas nappaa itseään niskasta kiinni. Mut ehkä joulukuu on just se aika vuodesta, ku on lupa höllätä! Sovitaan ainakin niin.

      Poista

jee, sä aiot kommentoida!
tosi kiva ni ei tartte ittekseen höpötellä.