tiistai 26. helmikuuta 2013

let it snow

Blogimaailma, facebook päivitykset ja hyvänpäivän keskustelut ovat viime aikoina koostuneet yhdestä ja samasta aiheesta: lisääntyneestä auringonvalosta. Kaikki ovat haltioissaan. Paitsi minä.
Satun nimittäin kuulumaan siihen arviolta yhden prosentin luokkaan väestöstä, jonka lempivuodenaika on, ihmeellistä kyllä, talvi.

Pakkasihottumaa ja säästä johtuvia onnettomuuksia lukuunottamatta rakastan kaikkea siinä: pimeää vuodenaikaa, heijastimia, hangesta hohtavaa valoa, auringonsäteitä jääkiteissä. Puuterilunta, pakkaslunta, jopa loskaa. Kaikkein eniten rakastan kuitenkin kerrospukeutumista: neule- ja villatakkeja, untuvatakkeja, lapasia, nahkahanskoja, huiveja, pipoja, säärystimiä, villasukkia, talvisaappaita. Talvipukeutuminen on yksinkertaisesti kivaa. Paljon kivampaa kuin tylsempi kesäpuketuminen, joka koostuu kahdesta tai kolmesta vaatekappaleesta.

Kevään tulo merkitsee talvesta luopumista. Aina yhtä haikeaa, kuin hyvästelisi ystävän ennen pitkää matkaa.
Talvella on yksinkertaisesti kaunista. Kaikki on yksinkertaisesti kauniimpaa, kun sen peittää lumella.





Toivon tähän talveen vielä muutaman valkoisen hetken: kevyen lumisateen, pienen purevan pakkasen, vielä yhden riemastuttavan heijastinlöydön. Yhden pulkkapäivän. Ja jostain vapaahetken, jotta pääsisin kummipoikani kanssa luistelemaan.

kuvat Pinterest.


2 kommenttia:

  1. Samat tunnelmat! Ei kevättä, ei vielä! Tuntuu ettei se ole vain joulu, joka tulee ihmisten puheisiin ja kauppojen hyllylle pari kuukautta liian aikaisin, sama pätee vuodenaikoihinkin. Elokuu on kesää ja maaliskuu sopii paljon paremmin pulkkailuun kuin kevätsiivouksiin.

    Minä ainakin aion nauttia talvesta vielä vähintään kuukauden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten hyvin puettu sanoiksi! Kiva etten oo yksin tän vuodenaikataisteluni kanssa :D

      Poista

jee, sä aiot kommentoida!
tosi kiva ni ei tartte ittekseen höpötellä.