lauantai 12. tammikuuta 2013

it's funny cuz it's truePutouksen uusimman kauden lähiömönkijäsketsi osu ja uppos. Allekirjoittanut on kotoisin lähiöstä ja kävi lukionsa itähelsingissä, mutta eksyi sittemmin Punavuoreen. Muuttaessani en edes tiennyt, mikä on viisikulma ja miten ne kolmosen ratikat oikeen toimii. Nykyään en juuri poistu ydinkeskustaa kauemmaksi, joten minun Helsinkini on kansainvälinen, täynnä hipstereita, rikkaita mummoja iltakävelyillä pitkin bulevardia ja aina kävelymatkan päässä stockmannilta. Viime jouluna jouduin kulkemaan itähelsingistä kotoisin olevan poikaystäväni kanssa metrolla - vain järkyttyäkseni. Kommentit tais olla jotain sen tyylistä kun "ens kerralla kyllä yksityisautoillaan!" "mä en muistanu et tää on näin kamalaa" "pitäiskö soittaa häkeen". Neljä vuotta aiemmin kuljin metrolla päivittäin ja säikähdin vain kerran pahanpäiväisesti.

Poliisina työskentelevä ystäväni sanoi joskus, että jokaisen kansanedustajan pitäisi matkustaa kerran viikossa metrolla itäkeskukseen piritorille tallinnanaukiolle ja haistella vähän tunnelmaa. Allekirjoitan mielipiteen täysin. Punavuoressa ihan oikeesti unohtaa, miltä ne Helsingin ongelmakohdat näyttää ja tuntuu.

2 kommenttia:

  1. Toi on kyllä ihan totta! Itsekin oon kotoisin lähiöstä, mutta nykyään täällä keskustassa asun. Ja sama reaktio tulee kun menee metroon tai juuri itikseen :D Pitääkin katsoa toi putous!

    VastaaPoista
  2. Hei hyvä etten oo ainut hipsteröitynyt! Melkeen hävetti kirjottaa tätä postausta mutta ku tunne on niin kummallinen ni olihan se jaettava.

    VastaaPoista

jee, sä aiot kommentoida!
tosi kiva ni ei tartte ittekseen höpötellä.