sunnuntai 13. tammikuuta 2013

unettomuutta ja keittiöhaaveita

Olen nukkunut viime aikoina tosi huonosti ja omituisesti. Joinakin kertoina uni ei tule lainkaan ja toisinaan sitä riittäisi koko vuorokaudeksi. Eilen sain vihdoin unta oikeaan aikaan- vain herätäkseni kello neljä puheluun, joka tuli pikkuveljeltäni ruotsinlaivalta. Pilapuhelun taustalla oli ystäväni Ippe, joka oli tyttöystävineen osunut samalle laivalle veljen kanssa. En enää järkytykseltäni muista, mitä puhelu käsitteli, sillä riittää että laivalla olevan veljeni puhelimesta soittaa joku muu kuin veli itse- kerkesin puoliminuuttisen aikana käyttämään koko huikean mielikuvitusvarastoni kaikkien mahdollisten onnettomuuksien osalta, ja vaikka tämä mukava virkistyspuhelu päättyikin epämääräiseen selvitykseen painimatsista ja piereskelystä (molemmat veljelleni mieluisia asioita, joten kaikki hyvin, otaksun) niin sen myötä menivät nyt myös yöunet.

Mutta eipä sillä, nukkumisen sijaan olen siis inspiroitunut. Meillä on pienessä vajaa 30m2 yksiössämme paljon tavaraa, vähän tilaa ja korkeat huoneet. Tilanpuutteen vuoksi päätettiin yhdessä miehen kanssa pitää seinäpinnat valkoisina, mutta kyllä se vaan on niin, että maalatusta pinnasta kaikki kaunis tulee ihan eritavalla esille. Eilen kävin iltapuhteina hakemassa Pihlajamäestä fb ikea kirppiksen kautta löytyneen hyllyn ja nyt yöllä sain kuningasidean maalata pienen kaistaleen keittiötä sen taustaksi. Keittiön nurkassa on nimittäin vajaan metrin mittainen pätkä, jolle koivunväristä hyllykköä tuumailin - ja vitsi sen taustalle sopis kivasti mintunvihreä maali. Oikeastaan odottelen jo rautakauppoja aukeavaksi (ja poikaystävää herääväksi, jotta pääsen vakuuttamaan hänetkin tästä huippuideasta) jotta pääsisin hommiin! Voi yhtä hyvin myös olla, että huomisen soundtrack on "haaveet kaatuu".


Tikkurilan värikartastosta haaveilin netin perusteella vihreän sävyjä aaloe tai helinä. Idea lienee lähtöisin artekin 80v juhlamalliston kolmijalkajakkaroiden uudesta sävymaailmasta,



..tai sitten ystäväpariskuntani ihanasta keittiönseinästä- mene ja tiedä, mutta mintunvihreä on kolkutellut alitajunnassa jo pitkään. Vihreää seinää vasten kiinnittyisi siis second handina hankittu ikean hylly. Lisäksi meiltä löytyy artekin valkoinen pöytä (ei niitä jakkaroita, harmi- tuoleina toimivat Yrjö Kukkapuron pisarat, jotka olen itse maalannut mustista valkoisiksi), joka toimii oikeastaan enemmän koulu- kuin ruokapöytänä, vaikka keittiössä sijaitseekin. Keittiönpöydän virkaa toimittamaan ostin juuri samaiselta ikea kirppikseltä ikea stockholm sarjan tarjoiluvaunun, joka on pyöriensä vuoksi kätevä lisä pieneen keittiöön- tosin ihan väärää värimaailmaa, mutta kuitenkin esineenä kaunis.

kuvat valmistajilta

Aika kivasti sopii yhteen ikean värde ja artekin pöytä, tykkään sekoitella uutta ja vanhaa, käytettyä ja kallista. Helmerissä majailee tämän huushollin tärkeät ja epätärkeät paperit ja stockholmin tarjoiluvaunu toimii tosiaan "keittiönpöytänä". Ruokailut meillä hoidetaan sohvalla, tylsää, mutta minkäs teet.

Saas nähdä mitä tapahtuu huomenna vai tapahtuuko mitään! Keittiössä on kaikkea kivaa ja kamalaa, kuten marimekon ikivanhat upeat verhot ja 80 luvulta peräisin olevat pyhäinhäväistyskeittiökaapit, jotka kuitenkin ovat ihan hyväkuntoiset. Niitä oon tuunaillut kivammiksi mm. eriparisilla vetimillä. Jos saan muutoksen toteutettua niin näette kokonaisuuden sitten! Kaikki sormet ja varpaat ristiin että mies lähtee leikkiin mukaan.

3 kommenttia:

  1. Oiii, mäkin oon haaveillut mintunvihreestä väristä sisustukseen! Mitäs poikaystävä sanoi ideaan? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on vielä neuvottelut käynnissä- aihettahan ei pidä lähestyä ihan suorasukaisesti tavalla "aion maalata keittiön mintunvihreäksi", vaan valitsin lähestymistavaksi pehmeämmän "haluaisin maalata keittiöstä jonkun seinän, mitä mieltä olet?" jonka jälkeen esittelin useampaa sävyä (joukossa ehkä hänellekkin mieleisiä). Poikaystävä tykästyi yhteen haalean sinisävyiseen- nyt alkaa väsytystaistelu mintunvihreän puolesta. Jos häviän, tyydyn kyllä siihen sinisävyiseenkin seinään.

      Poista
  2. Hahaha! Hyvä suunnitelma :DD

    VastaaPoista

jee, sä aiot kommentoida!
tosi kiva ni ei tartte ittekseen höpötellä.