maanantai 18. maaliskuuta 2013

Zicco, Freda 18

Asuin sinkkuillessani muutaman vuoden ihanassa, pienessä kaksiossa Punavuoressa. Niiden vuosien aikana lähialueen kivenjalkaputiikit ja erikoisliikkeet kävivät tutuiksi, samoin termi "ikkunaostoksilla". Rakastin kävellä iltaisin kaikessa rauhassa kotiin ja pysähdellä ihmettelemään kauppojen näyteikkunoita. Vien yhä kenkiäni vanhan kodin lähellä sijainneeseen viiskulman suutariin, vaikka tiedän, että jonkin kauppakeskuksen tiloissa sijaitseva suutari tekisi saman työn varmaan pari euroa halvemmalla. Hän on kuitenkin minun suutarini, ja maksan mielelläni siitä, että palvelu on oli ihmistä lähellä, eikä kaikkea ole keskitetty kauppakeskuksiin. 

Yksi Punavuoren lemppariputiikkeja (sekä minun että lasten äidin) on Fredalla sijaitseva Zicco, joka on Helsingin ihanin lelukauppa! Tällä rahatilanteella lähipiirin lapsia on aika helppo olla hukuttamatta lahjoihin, mutta kun aihetta on, ostan mieluiten jotain, mikä kestää aikaa ja katsetta. Suosittelen lahjaksi klassikoita, kuten Brion puulelut tai ranskalainen Sophie Le Giraffe. Neljävuotias merirosvokapteeni ei kuitenkaan ymmärtäisi ranskalaisen trendikirahvin päälle, joten tällä kertaa piipahdin Ziccossa hakemassa jotain merirosvoteemalla. Koska kapteenimme on myös lahjakas pala- ja muistipeleissä, valitsin lahjaksi Djecon merirosvo- aiheisen palapelin. Harmi, ettei paikalla ollut yhtään kappaletta alla olevasta kaverista, sillä se olisi sopinut meidän merirosvon leikkeihin kuin koukku kapteenin käteen. Toivottavasti onnistun metsästämään sen jostain muualta. Laitoinkin jo kaverille ranskaan viestiä, että pitää silmät auki jos eksyy lelukauppoihin..Merirosvon äiti vieraili myös vähän aikaa sitten Ziccossa, ja silloin mukaan tarttui mahtava magneettisetti. Jos meillä olisi kunnon jääkaappi, eikä vain pientä jenkkikaappia, kävisin kotiuttamassa saman setin meillekkin. Love it! 


(Kapteenin synttärikorttikin löytyi Ziccosta.)

4 kommenttia:

 1. Hei vähän siisti toi merirosvo, ihan Elkun tyylinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niin olis! toivottavasti ranskankaveri törmää siihen shoppailureissullaan :)

   Poista
 2. Rakastan asua maalla,mutta välillä tulee sellanenn olo,että haluisi asua jossain kaupungissä.
  Olisi niin mukavaa työntää pikkusta rattaissa ja harrastaa ikkunaostoksia.
  Kun on löytänyt oman suutarinsa niin siitä pidetään kovin kiini.
  Silloin kun olin kaksikymppinen niin oma suutarini jäi eläkkeelle.Olin niin rikki asiasta,mutta onneksi löysin läheltä mukavan suutarin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on täällä asuessa puolensa, nää pienet putiikit on yks niistä.. :)
   Tosiaan jos joskus eksyt tänne ni teen sulle kyllä karttaa paikoista, missä kannattaa käydä tai lähen vaikka oppaaks :)

   Jep, oma suutari on kyllä kullan arvoinen. :) Mun suutarini on onneks korkeintaan 50 tienoilla ja liike on hänen oma, eli toivottavasti saan nauttia hyvästä palvelusta vielä vuosia :)

   Poista

jee, sä aiot kommentoida!
tosi kiva ni ei tartte ittekseen höpötellä.